Zoals het eenmaal is geweest… nieuwe videoclip!

Jackobond bracht al een eerste single uit, “Een Eiland in Groen en Blauw”, en lanceert nu een opvolger: “Zoals het eenmaal is Geweest”. Dit lied is één van Riets absolute lievelingsliedjes van Marva. De melodie is ongeëvenaard mooi. Het doet denken aan Franse Chanson van bv Serge Gainsbourg. Het ademt pure nostalgie en melancholie uit, maar swingt tegelijkertijd als een beest.

Het nummer is geschreven door het gouden duo Jean Kluger (muziek) en Nelly Byl (tekst), die ook bv ‘Rode Rozen in de sneeuw’ voor Marva schreef, en het dateert uit 1969.Het lied verdient het om na 48 jaar nog eens onder de aandacht te worden gebracht. Wie weet bereikt het ook een nieuwe generatie.

Zoals het eenmaal is geweest, zo zal het nooit meer zijn. Marva zal niet meer op een podium staan. Maar Jackobond brengt met grote liefde haar liedjes weer tot leven.

Hopelijk geniet u er even zeer van als zij.

Zang : Riet Muylaert
Piano : Florejan Verschueren
Bas : Tim Vandenbergh
Drum : Karel De Backer
Gitaar-altviool : Stefan Wellens
Opname : Tom Lodewycks, Ward Snauwaert & Wouter Berlaen
Mix : Gert Jacobs – Cochlea Mastering

Film & Montage : Bastien Hubens